Back to top

Etävastaanotot

"Keskusteluavun hakemiseen voi olla korkea kynnys. Etävastaanotolla usein huomaa, että ammattilaisen avulle on kuitenkin suuri tarve ja asiakkaalle on helpottavaa päästä puhumaan tilanteestaan."

– Verkkoterapeutti, psykologi, A-klinikka Oy
Tukea alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvissä asioissa – myös läheiselle

Haluatko keskustella omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä ammattilaisen kanssa? Mietityttääkö esimerkiksi pelaaminen? Tarvitsetko tukea elämäntilanteeseesi, vanhemmuuteen tai muutoksen tekemiseen?

Etävastaanotto on turvallinen ja joustava tapa saada ammattilaisen apua paikasta riippumatta, esimerkiksi omalta kotisohvaltasi käsin.

Etävastaanotolla tukenasi on sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, jonka kanssa pääset keskustelemaan videovälitteisesti. Muutoin etävastaanottoa voi verrata paikan päällä A-klinikalla tapahtuvaan käyntiin.

Ammattilainen tarjoaa etävastaanotolla hoidollista keskusteluapua ja psykososiaalista tukea. Hoito on tukea antavaa vuorovaikutusta, jossa hyödynnetään ratkaisukeskeisiä ja kognitiivisia menetelmiä. Verkkoterapeuteillamme on pitkä kokemus päihdehäiriöiden hoidosta. Lisäksi heidät on koulutettu etäpalveluiden antamiseen.

Hoitoon nopeasti

Etävastaanotot ovat saatavilla paikkakunnasta riippumatta. Ajan voit varata ilman lähetettä tai aikaisempaa hoitokontaktia. Varaa sinulle sopiva aika sivuiltamme.

Huomioi, että etävastaanotolla ei ole mahdollista tehdä fyysisiä tutkimuksia tai toimenpiteitä, määrätä reseptejä tai tehdä lähetteitä.

Jos et löydä sopivaa vastaanottoaikaa, olethan yhteydessä. Sähköpostitse tavoitat meidät osoitteesta [email protected].

Palvelun hinta

  • Yksilötapaaminen 45 min 80 €
  • Yksilötapaaminen 30 min 70 €

Saat etävastaanotosta laskun sähköpostitse käynnin jälkeen.

Turvallisesti ja luottamuksella

Etävastaanottoa varten tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jossa on hyvä internet-yhteys, web-kamera ja mikrofoni. Etävastaanotto toimii Google Chrome -nettiselaimella. Kun olet varannut ajan etävastaanotolle, verkkoterapeutti lähettää sähköpostiisi linkin videoyhteyden avaamiseen.

Etävastaanotolla asiakkaan ja ammattilaisen välinen tietoliikenne on salattu. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja salassa pidettäviä. Suosittelemme, että varaat etävastaanottoa varten rauhallisen tilan, jossa ei ole muita ihmisiä kuuloetäisyydellä.

Läheinen – älä jää yksin

Alkoholin tai muiden päihteiden käyttö ei koskaan ole yksityisasia, vaan se vaikuttaa koko lähipiiriin. Usein päihteisiin liittyvistä ongelmista vaietaan, mikä viivästyttää avun hakemista. Alkoholinkäyttö ei ole enää kohtuullista, mikäli se mietityttää.

Pidä huolta omasta jaksamisestasi, älä jää yksin. Jos haluat keskustella tilanteestasi ammattilaisen kanssa, olet tervetullut etävastaanotolle, A-klinikalle tai muihin asuinkuntasi palveluihin.

Myös vertaistuesta voi olla apua. Samassa tilanteessa olevien kanssa voi keskustella esimerkiksi verkossa. Päihdelinkin Läheisen huoneentauluun on koottu ajatuksia, joita läheisen voi olla hyvä pohtia, kun oma kumppani, lapsi tai muu tärkeä ihminen käyttää liikaa päihteitä.