Back to top

Etävastaanotot

"Keskusteluavun hakemiseen voi olla korkea kynnys. Etävastaanotolla usein huomaa, että ammattilaisen avulle on kuitenkin suuri tarve ja asiakkaalle on helpottavaa päästä puhumaan tilanteestaan."

– Verkkoterapeutti, psykologi, A-klinikka Oy

Haluatko keskustella omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä ammattilaisen kanssa? Mietityttääkö esimerkiksi pelaaminen?

Etävastaanotolle on helppo tulla

Etävastaanotolle voit tulla ilman lähetettä tai aikaisempaa hoitokontaktia. Tukenasi on verkkoterapeutti, jonka kanssa pääset keskustelemaan videovälitteisesti. Voit varata etävastaanottoja yksittäin tarpeen mukaan. Palvelu on saatavilla paikkakunnasta riippumatta.

Etävastaanotto on turvallinen ja joustava tapa saada ammattilaisen apua esimerkiksi omalta kotisohvaltasi käsin. Verkkoterapeutin kanssa voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta. Jo yksittäisellä tapaamisella voidaan saada paljon aikaan ja se voi olla riittävä apu.

Ammattilaisen apua luottamuksella

Etävastaanotolla asiakkaan ja ammattilaisen välinen tietoliikenne on salattu ja keskustelut ovat luottamuksellisia. Suosittelemme, että varaat etävastaanottoa varten rauhallisen tilan, jossa ei ole muita ihmisiä kuuloetäisyydellä.

Verkkoterapeutti tarjoaa etävastaanotolla hoidollista keskusteluapua ja psykososiaalista tukea. Hoito on tukea antavaa vuorovaikutusta, jossa hyödynnetään kognitiivisia ja ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Etävastaanottoa voi verrata paikan päällä A-klinikalla tapahtuvaan käyntiin.

Huomioi, että etävastaanotolla ei ole mahdollista tehdä fyysisiä tutkimuksia tai toimenpiteitä, määrätä reseptejä tai tehdä lähetteitä.

Läheinen – älä jää yksin

Alkoholin tai muiden päihteiden käyttö ei koskaan ole yksityisasia, vaan se vaikuttaa koko lähipiiriin. Usein päihteisiin liittyvistä ongelmista vaietaan, mikä viivästyttää avun hakemista. Alkoholinkäyttö ei ole enää kohtuullista, mikäli se mietityttää.

Pidä huolta omasta jaksamisestasi, älä jää yksin. Jos haluat keskustella tilanteestasi ammattilaisen kanssa, olet tervetullut etävastaanotolle, A-klinikalle tai muihin asuinkuntasi palveluihin.