Back to top

Etävastaanotot

"Keskusteluavun hakemiseen voi olla korkea kynnys. Etävastaanotolla usein huomaa, että ammattilaisen avulle on kuitenkin suuri tarve ja asiakkaalle on helpottavaa päästä puhumaan tilanteestaan."

– Verkkoterapeutti, psykologi, A-klinikka Oy

Haluatko keskustella omasta tai läheisesi alkoholinkäytöstä ammattilaisen kanssa? Mietityttääkö pelaaminen?

Etävastaanotolla pääset tapaamaan ammattilaista videopuhelun välityksellä esimerkiksi omalta kotisohvaltasi käsin. Voit varata etävastaanottoja yksittäin tarpeen mukaan, lähetettä tai aikaisempaa hoitokontaktia ei tarvita. Palvelu on saatavilla paikkakunnasta riippumatta.

Verkkoterapeutin kanssa voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta. Jo yksittäisellä tapaamisella voidaan saada paljon aikaan ja se voi olla riittävä apu. Etävastaanotolla saat ammattilaisen apua turvallisesti ja joustavasti.

Uutta Mikäli elämäntilanteesi on kriisiytynyt, voit varata etävastaanoton psykologille. Käynnillä keskitytään akuutin tilanteen ja sen synnyttämien tuntemusten jäsentämiseen ammattilaisen kanssa. Valitse ajanvarauksesta Etävastaanotto 45 min ja vastaanottajaksi Minna Ylönen.

Ammattilaisen apua luottamuksella

Etävastaanotolla asiakkaan ja ammattilaisen välinen tietoliikenne on salattu ja keskustelut ovat luottamuksellisia. Ammattilaisen tarjoama tuki on hoidollista keskusteluapua.

Varaa aika etävastaanotolle, vastaanoton kesto on 45 minuuttia ja hinta 80 euroa. Saat laskun sähköpostitse käynnin jälkeen.

Etävastaanotto on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelua, jota voi verrata esimerkiksi A-klinikalla paikan päällä tapahtuvaan vastaanottoon. Huomioi kuitenkin, että etävastaanotolla ei ole mahdollista tehdä fyysisiä tutkimuksia tai toimenpiteitä, määrätä reseptejä tai tehdä lähetteitä.

Läheinen – älä jää yksin

Alkoholin tai muiden päihteiden käyttö ei koskaan ole yksityisasia, vaan se vaikuttaa koko lähipiiriin. Usein päihteisiin liittyvistä ongelmista vaietaan, mikä viivästyttää avun hakemista. Alkoholinkäyttö ei ole enää kohtuullista, mikäli se mietityttää.

Pidä huolta omasta jaksamisestasi, älä jää yksin. Jos haluat keskustella tilanteestasi ammattilaisen kanssa, olet tervetullut etävastaanotolle, A-klinikalle tai muihin asuinkuntasi palveluihin.

Tukea vanhemmuuteen

Etävastaanotolla ammattilaisemme tarjoavat tukea myös vanhemmuuteen esimerkiksi nuoren päihteiden käyttöön tai pelaamiseen liittyen. Taustalla voi olla epäily päihteiden käytöstä tai vaikeudet rajata nuoren käyttäytymistä. Neuvoja saa myös arjen tilanteisiin tai nuoren kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa.

Tapaamisen lähtökohtana on vanhemman omien voimavarojen tukeminen ja sen avulla nuoren ja koko perheen auttaminen. Lisäksi voidaan etsiä konkreettisia keinoja auttaa nuorta vaikeuksissa.

Verkkoterapeutilta saat ajantasaista tietoa päihteistä ja riippuvuuksista sekä erilaisista nuorille ja perheille suunnatuista palveluista ja tukimuodoista. Jos nuoren ongelmat ovat luonteeltaan vakavia tai perheessä on kriisi, apua kannattaa hakea viiveettä oman kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Voit varata etävastaanoton joustavasti nettiajanvarauksestamme.

Lue lisää