Back to top

"Verkkoterapia on auttanut meitä todella vaikeasta tilanteesta eteenpäin."

– Verkkoterapian läpikäyneen puoliso

Läheiselle

Alkoholinkäyttö ei koskaan ole yksityisasia, vaan se vaikuttaa koko lähipiiriin. Usein alkoholiin liittyvistä ongelmista vaietaan, mikä viivästyttää avun hakemista. Alkoholinkäyttö ei ole enää kohtuullista, mikäli se mietityttää.

Apua on saatavilla. Verkkoterapiassa hoitoon hakeutumisen kynnys on matala ja hoidon aloittaminen helppoa. Muutoksen tekeminen ei häiritse esimerkiksi työssäkäyntiä, opiskelua tai yhteistä arkea, sillä sopivan ajan verkkoterapialle voi valita itse.

Verkkoterapiassa tukena on sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Hoito kestää kolmesta kuuteen kuukautta ja on luottamuksellista.

Älä jää yksin

Pidä huolta omasta jaksamisestasi. Jos haluat keskustella tilanteestasi ammattilaisen kanssa, olet tervetullut A-klinikalle tai kotikuntasi palveluihin.

Myös vertaistuesta voi olla apua. Samassa tilanteessa olevien kanssa voi keskustella esimerkiksi verkossa.

Päihdelinkin Läheisen huoneentauluun on koottu ajatuksia, joita läheisen voi olla hyvä pohtia, kun oma kumppani, lapsi tai muu tärkeä ihminen käyttää liikaa päihteitä.

Mitä verkkoterapia sisältää?

Verkkoterapia on saatavilla koko Suomeen

"Muutos omassa ajattelussa koskien alkoholinkäyttöä oli syvällisempi sisäisesti – ei pelkästään muutos käytössä ja käyttäytymisessä."

– Mies, 62