Previct on terveysteknologiaratkaisu, joka sisältää hoitoportaalin, puhelinsovelluksen ja taskukokoisen alkometrin. Palvelua käytetään työkaluna ammattilaisen tarjoaman hoidon rinnalla.

Ammattilainen, esimerkiksi työterveyshuollon tai kunnan päihdepalvelujen työntekijä, saa käyttöönsä netissä toimivan hoitoportaalin. Työntekijä seuraa potilaidensa vointia hoitoportaalin kautta. Portaalissa näkee yhdellä silmäyksellä kaikkien potilaiden tilanteen.

Potilas lataa puhelimeensa Previct-sovelluksen hyvinvointinsa seurantaan. Sovelluksessa potilas voi vastata vointiaan kokeviin kysymyksiin, tehdä tehtäviä ja pitää päiväkirjaa. Sovellukseen voi kirjata myös vertaistukiryhmien kokoukset.

Lisäksi potilas saa käyttöönsä taskukoisen alkometrin, jolla tehdään päivittäin puhallustestejä. Puhallustestin aikana puhelimella otettava kuva todistaa puhaltajan henkilöllisyyden.

Apua alkoholinkäytön vähentämiseen

Kaikki tieto siirtyy työntekijälle reaaliajassa. Previct antaa yksityiskohtaista, helposti tulkittavaa tietoa potilaan voinnista, mikä mahdollistaa potilaan tukemisen uudella tavalla.

Previctin avulla työntekijä voi tunnistaa potilaan retkahdusriskin etukäteen reaaliaikaisen tiedon ja käyttäytymisanalyysin pohjalta. Palvelu käyttää mittausten – puhallustestit, niiden väliin jäävä aika ja väliin jääneet testit – tuloksia laskiessaan raittiusindeksiä. Indeksi kertoo, kuinka suuri retkahdusriski potilaalla kulloinkin on. Tarvittaessa potilaan tilanteeseen voidaan puuttua nopeasti, jos retkahdusriski näyttää ilmeiseltä.

Useimmiten mittaukset vaativat sitä, että työntekijä ja potilas ovat samassa paikassa. Previctin avulla potilas voi vastata kysymyksiin ja tehdä puhallustestit kätevästi paikasta riippumatta.

Nykyaikainen ratkaisu

Previct on CE-merkitty lääkinnällinen laite, jonka valmistaja on Kontigo Care. Kontigo Care on ruotsalainen terveysteknologian kehittäjä, ja Previct on laajasti käytössä Ruotsissa. Suomessa Previct on saatavilla vain A-klinikka Oy:n kautta.

Lue lisää