Back to top

Verkkoterapia

"Tällainen verkkopohjainen ohjelma sopii minulle hyvin. Sai itsekseen oikeasti pohtia kysymyksiä omaan tahtiin."

– Nainen, 40

Haluatko vähentää juomista? Helposti arkeen sovitettava verkkoterapia auttaa sinua alkoholinkäytön vähentämisessä.

Verkkoterapiassa et jää yksin, sillä hoito sisältää verkkoterapeutin henkilökohtaisen tuen. Verkkoterapeuttia tavataan etävastaanotolla videoyhteyden välityksellä.

Apua alkoholinkäytön vähentämiseen

Verkkoterapia on alkoholinkäytön vähentämiseen tarkoitettu terapeuttinen hoito-ohjelma, joka kestää 3–6 kuukautta. Katso videolta verkkoterapian esittely.

Teet verkossa harjoituksia, jotka auttavat sinua muutoksessa ja rakentamaan mielekästä arkea alkoholinkäytön tilalle. Saat harjoituksista henkilökohtaista palautetta verkkoterapeutilta. Harjoituksiin on hyvä varata viikoittain 1–2 tuntia aikaa. Harjoitusten lisäksi tapaat verkkoterapeuttia videovälitteisesti etävastaanotolla.

Verkkoterapia on saatavilla joustavasti paikasta riippumatta, joten se soveltuu hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin. Muutoksen tekeminen on helppo sovittaa esimerkiksi työssäkäyntiin tai opiskeluun.

Verkkoterapiasta on saatavilla neljä erilaista hoito-ohjelmaa varhaisesta tuesta vahvaan tukeen. Hoidon hinta alkaen 699 euroa.

Verkkoterapiaa voi käyttää tietokoneella, tabletilla ja puhelimella. Lisäksi videotapaamisia varten laitteessa tulee olla kamera ja mikrofoni. Verkkoterapiaohjelmaan tunnistautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset.

Aloita heti varaamalla aika

Verkkoterapiassa hoitoon pääsee helposti. Varaa aika etävastaanotolle, kun haluat aloittaa verkkoterapian. Videovälitteinen etävastaanotto sisältyy verkkoterapian hintaan.

Etävastaanotolla verkkoterapeutti auttaa sinua sopivan hoito-ohjelman valitsemisessa. Mikäli vastaanotto ei johda verkkoterapian aloittamiseen, veloitamme käynnistä etävastaanoton hinnan 80 euroa.

Voit myös tiedustella maksusitoumusta verkkoterapiaan oman kotikuntasi palveluista. Tarkista, miten voit hakeutua verkkoterapiaan kotikunnassasi. Kun hakeudut kunnan palvelujen tai esimerkiksi työterveyden kautta, lähettävä taho keskustelee kanssasi verkkoterapian soveltuvuudesta sinulle ja tekee lähetteen.

Miksi valita verkkoterapia?

  • Ajasta ja paikasta riippumaton
  • Saatavilla koko Suomeen, myös ulkomailla työskentely on mahdollista
  • Hoitoon pääsee nopeasti ilman jonoja
  • Ammattilainen tukee muutoksessa henkilökohtaisesti

Mietityttääkö oma tilanne?

Jos oma tilanteesi mietityttää ja haluat keskustella ammattilaisen kanssa erilaisista vaihtoehdoista, voit varata yksittäisen ajan etävastaanotolle.