Back to top

Verkkoterapia

"Tällainen verkkopohjainen ohjelma sopii minulle hyvin. Sai itsekseen oikeasti pohtia kysymyksiä omaan tahtiin."

– Nainen, 40

Haluatko vähentää juomista? Helposti arkeen sovitettava verkkoterapia auttaa sinua alkoholinkäytön vähentämisessä.

Verkkoterapiassa et jää yksin, sillä hoito sisältää verkkoterapeutin henkilökohtaisen tuen. Verkkoterapeuttia tavataan etävastaanotolla videoyhteyden välityksellä.

Apua alkoholinkäytön vähentämiseen

Verkkoterapia on alkoholinkäytön vähentämiseen tarkoitettu terapeuttinen hoito-ohjelma, joka kestää 3–6 kuukautta. Katso videolta verkkoterapian esittely.

Verkossa tehdään harjoituksia, jotka käsittelevät muutoksen kannalta tärkeitä teemoja ja auttavat rakentamaan mielekästä arkea alkoholinkäytön tilalle. Saat harjoituksista henkilökohtaisen palautteen verkkoterapeutilta. Harjoituksiin on hyvä varata viikoittain 1–2 tuntia aikaa. Harjoitusten lisäksi tapaat verkkoterapeuttia videovälitteisesti etävastaanotolla.

Ajasta ja paikasta riippumaton toteutus jättää aikaa arjellesi

Verkkoterapia on saatavilla joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta, joten se soveltuu hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin. Muutoksen tekeminen ei häiritse esimerkiksi työssäkäyntiä tai opiskelua.

Verkkoterapiasta on saatavilla neljä erilaista hoito-ohjelmaa varhaisesta tuesta vahvaan tukeen. Hoidon hinta alkaen 699 €.

Verkkoterapiaa voi käyttää tietokoneella, tabletilla ja puhelimella. Lisäksi videotapaamisia varten laitteessa tulee olla kamera ja mikrofoni. Verkkoterapiaohjelmaan tunnistautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset.

Miksi valita verkkoterapia?

  • Ajasta ja paikasta riippumaton
  • Saatavilla koko Suomeen, myös ulkomailla työskentely on mahdollista
  • Hoitoon pääsee nopeasti ilman jonoja
  • Ammattilainen tukee muutoksessa henkilökohtaisesti

Aloita heti varaamalla aika

Verkkoterapiassa hoitoon pääsee helposti. Varaa aika verkkoterapian aloitukseen, kun haluat aloittaa hoidon. Videovälitteinen aloitusvastaanotto sisältyy verkkoterapian hintaan.

Verkkoterapia ei edellytä aiempaa hoitokontaktia

Aloitusvastaanotolla verkkoterapeutti auttaa sinua sopivan hoito-ohjelman valitsemisessa. Mikäli vastaanotto ei johda verkkoterapian aloittamiseen, veloitamme käynnistä 80 €.

Voit myös tiedustella maksusitoumusta verkkoterapiaan oman kotikuntasi palveluista. Tarkista, miten voit hakeutua verkkoterapiaan kotikunnassasi. Kun hakeudut kunnan palveluiden tai esimerkiksi työterveyden kautta, lähettävä taho keskustelee kanssasi verkkoterapian soveltuvuudesta sinulle ja tekee lähetteen.

Mietityttääkö oma tilanne?

Jos oma tilanteesi mietityttää ja haluat keskustella ammattilaisen kanssa erilaisista vaihtoehdoista, voit varata yksittäisen ajan etävastaanotolle.