Back to top

Verkkoterapia

”Verkkotehtävät pohdituttivat sopivasti, ja ohjelma joustaa hyvin erilaiset elämäntilanteet huomioon ottaen.”

– Nainen, 35

Haluatko vähentää alkoholinkäyttöä? Verkkoterapiassa sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tukee sinua tavoitteidesi saavuttamisessa.

Apua alkoholinkäytön vähentämiseen

Verkkoterapia on hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Saatavilla on neljä erilaista hoito-ohjelmaa varhaisesta tuesta vahvaan tukeen. Hoito kestää 3–6 kuukautta.

Ajasta ja paikasta riippumaton toteutus jättää aikaa arjellesi

Verkossa tehdään harjoituksia, jotka käsittelevät muutoksen kannalta tärkeitä teemoja ja auttavat rakentamaan mielekästä arkea alkoholinkäytön tilalle. Saat harjoituksista henkilökohtaisen palautteen verkkoterapeutilta. Harjoituksiin on hyvä varata viikoittain 1–2 tuntia.

Harjoitusten lisäksi tapaat verkkoterapeuttia videovälitteisesti etävastaanotolla. Verkkoterapia on saatavilla joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta, joten se soveltuu hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin. Muutoksen tekeminen ei häiritse esimerkiksi työssäkäyntiä tai opiskelua.

Miksi valita verkkoterapia?

  • Ajasta ja paikasta riippumaton
  • Saatavilla koko Suomeen, myös ulkomailla työskentely on mahdollista
  • Hoitoon pääsee nopeasti ilman jonoja
  • Ammattilainen tukee muutoksessa henkilökohtaisesti

Aloita heti varaamalla aika

Hoitoon pääsee helposti. Varaa aika verkkoterapian aloitukseen, kun haluat aloittaa hoidon. Videovälitteinen aloitusvastaanotto sisältyy verkkoterapian hintaan. Vastaanotolla verkkoterapeutti auttaa sinua sopivan hoito-ohjelman valitsemisessa. Mikäli vastaanotto ei johda verkkoterapian aloittamiseen, veloitamme käynnistä 80 euroa.

Verkkoterapia ei edellytä aiempaa hoitokontaktia

Voit myös tiedustella maksusitoumusta verkkoterapiaan oman kotikuntasi palveluista. Tarkista, miten voit hakeutua verkkoterapiaan kotikunnassasi. Kun hakeudut kunnan palveluiden tai esimerkiksi työterveyden kautta, lähettävä taho keskustelee kanssasi verkkoterapian soveltuvuudesta sinulle ja tekee lähetteen.

Miten verkkoterapia toimii?

Verkkoterapian ohjelman käyttämiseen riittää tietokone internet-yhteydellä ja kaiuttimet tai kuulokkeet. Kun tapaat verkkoterapeuttia etävastaanotolla, tarvitset lisäksi web-kameran ja mikrofonin.